ZELNÝ GULÁŠ SE SEITANEM

Původně se tento guláš vaříval s prorostlým vepřovým, my ale necháme tlustého pašíka žít a použijeme seitan.
💚
🐷
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět tři pokrájené cibule, přidáme dva bobkové listy, lžičku kmínu a lžíci červené papriky. Po chvíli vmícháme 400 g na nudličky nakrájeného červeného zelí, dvě lžíce rajského protlaku a 300 g na kostičky nakrájeného seitanu. Osolíme, zaprášíme dvěma lžícemi celozrnné špaldové mouky, promícháme a zalijeme 250 ml zeleninového vývaru nebo vody. Dusíme doměkka, vyjmeme bobkové listy a podáváme s kynutými špaldovými knedlíčky:
V míse dobře prohněteme 300 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, dvě lžíce sušené petrželky, vrchovatou lžíci instantního droždí, dvě lžíce oleje a 200 ml vlažné vody. Hladké, nelepivé těsto poprášíme moukou a necháme zakryté hodinu kynout v teple. Tvoříme 10 kulatých knedlíčků, které necháme ještě 15 minut dokynout na pomoučeném vále. Vhazujeme do dostatečně velkého množství vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut, nemícháme, nebo se srazí.



5 komentářů:

  1. Gulášek vypadá skvěle. Prosím, jak děláte seitan nebo se dá koupit? Děkuji za odpověď. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doplnila jsem odkaz přímo do textu receptu, mrkněte nahoru :) Hezký den!

      Vymazat
  2. Výborný guláš. Knedlík taky. Recept jednoduchý a skvělý

    OdpovědětVymazat
  3. Je to šokující zjištění když se opravdu dozvíte kolik má kalorií má meloun. Já jsem dříve vůbec tohle ovoce nekupovala protože jsem si myslela že obsahuje až moc cukru podobně třeba jako pomeranče. Ale jakmile jsem si přečetla některé vědecké články tak jsem na to kompletně změnila názor.

    OdpovědětVymazat