CRUMBLE S KAKAOVÝMI BOBY A DATLEMI

Ovoce nám začíná přerůstat přes hlavu. Rybíz, třešně, moruše, muchovník. Jahody končí, ale začínají maliny. Crumble je můj oblíbený ovocný dezert a tenhle je navíc úplně bez cukru. Zajímavou chuť a „křupání“ mu dodaly kakaové boby.
Do vymaštěné zapékací misky vložíme 600 g ovoce, větší kousky nakrájíme. V míse promícháme 50 g nahrubo nadrcených a oloupaných kakaových bobů, 100 g pokrájených datlí bez pecek, 200 g ovesných vloček a 70 g kokosového oleje. Nasypeme na ovoce a rukou mírně stlačíme. Pečeme při 180 stupních 30 – 40 minut. Nejlepší je horký, výtečný je i se zmrzlinou.


2 komentáře:

  1. Paní Evo, použila jste doma namleté nebo kupované ovesné vločky? Na fotce mi připadají "domácí"...? Děkuji za odpověď!

    OdpovědětVymazat