PAŠTIKA Z HLÍVY

Vynikající paštika z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, doporučuji.
Večer předem namočíme 100 g černých fazolí a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka. 400 g hlívy nakrájíme, vložíme do zapékací misky, promícháme se 3 celými stroužky česneku, 2 lžícemi shoyu, 3 lžícemi oleje, a pečeme pod pokličkou 30 minut při 200 stupních. 80 g vlašských ořechů opražíme nasucho a umeleme. Do mixéru vložíme pečené houby, uvařené a zcezené fazole, mleté ořechy, 1 stroužek česneku, špetku strouhaného muškátového oříšku, mletý pepř, 1 lžičku uzené papriky, sůl, špetku mletého chilli, dobromysl a 2 lžíce citronové šťávy. Rozmixujeme dohladka.


4 komentáře:

  1. Jen bych se chtěla zeptat. Ty pečené stroužky česneku pomixovat taky nebo vyhodit? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli lze tuhle určitě úžasnou paštiku zavařit do skleniček.
    Zrovna se na ní chystám a mám té hlívy hodně.Diky a krásnou neděli 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušela jsem a je opravdu vynikající!

    OdpovědětVymazat