PEČENÉ BRAMBORY S KOPŘIVAMI

Kopřivy v jarních jídlech jsou téměř povinností!
Oloupeme a nakrájíme na kostičky 1,3 kg brambor. V misce rozmícháme 50 ml oleje (olivového, sezamového, slunečnicového...), 1 lžičku uzené papriky, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku tlučeného římského kmínu, 1 lžičku soli a půl lžičky tlučeného pepře. Dobře promícháme s bramborami, 100 g strouhaného rostlinného sýru a miskou spařených a pokrájených kopřiv. Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 200 stupňů 45 minut a poté ještě bez pokličky 15 minut. Podáváme se salátem či kvašenou zeleninou, která chuťově poměrně nevýrazné jídlo pěkně doplní.


2 komentáře:

  1. Dobrý den, chci se zeptat, zda nějak řešíte sběr bylinek u Vás na zahrádce vzhledem ke psům a kočkám? Myslíte, že opravdu stačí omýt? Také mám psy, lítají a venčí se všude po zahradě, sice sbírám divoké bylinky i tak, ale často nad tím přemýšlím.
    Děkuji a přeji hlavně zdraví, nyní jste jediná koho mě baví na Facebooku sledovat, vaše příspěvky jsou vždy pohlazení po duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bylinky sbírané na zahradě jsou čisté, dávám jen pozor, abych je nesbírala tam, kde to psi chodí "očůrávat", ale ta místa už znám. Musíme si uvědomit, že ani divoká příroda není (naštěstí!) bez života a když to nevidíme, neznamená to, že na "naše" bylinky se žádné zvíře ani nepodívalo, natož i něco horšího. Buďme rádi, že i tímto způsobem získáváme imunitu a věřte, že nákaza nám hrozí spíše v kolektivu lidí a ve městech, než v lese a na louce, natož v zahradě. Díky a krásný den!

      Vymazat