PEČENÁ OMÁČKA

Výtečná a zdravá omáčka k pečeným bramborám nebo těstovinám, vyzkoušejte!
Do pekáčku s víkem nakrájíme 1 cibuli, 250 g cukety, 1 červenou papriku, 300 g mrkve a 2 rajčata, přidáme 3 celé stroužky česneku, 50 g slunečnicových semínek, 3 lžíce olivového oleje, sůl a bazalku. Přiklopíme a pečeme při 200 stupních 30 minut, sejmeme pokličku a dopečeme dalších 30 minut. Rozmixujeme dohladka spolu s 200 ml rostlinné smetany.


2 komentáře:

  1. To vypadá zajímavě a líbí se mi, že je opravdu zdravá a zachová si vitamíny a barvu :-) obecně mi tyhle lehké omáčky sedí a máme je doma rádi, je to taková rychlovka v horkém letním dni. Jsem ráda, že se s rodinou scházím u jídelního stolu alespoň u večeří a o víkendu, vařím ráda, jen ten čas bohužel kolikrát chybí. Ale aspoň o víkendu se snažím dělat pořádné obědy a večeře, v týdnu nic jiného než rychlovky nestíhám.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na pečenou omáčku jsem si ještě netroufla. Což je docela paradox když moje nejlepší jídlo, které zvládnu udělat je koprová omáčka, že? No vždy jsem začínala těmi těžšími věcmi, co si budeme podívat. Ono to totiž člověku dá asi nejvíc zkušeností. A to mluvím vážně.

    OdpovědětVymazat