PALAČINKY S JAHODOVÝM TOFU

V nádobě rozšleháme 700 ml rostlinného mléka (já použila doma vyrobené ovesno-dýňové), špetku soli, 40 g Hrašky rozmíchané v troše vody na hladkou kašičku, 3 lžíce panenského slunečnicového oleje, 1 lžíci cukru a 300 g polohrubé mouky na hladké palačinkové těsto. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout v chladu a poté smažíme tenké palačinky jak jsme zvyklí.
Dohladka rozmixujeme 250 g přírodního tofu, 300 g jahod (já měla vlastní zmražené) a 80 g datlového sirupu. Pokud je výsledný krém příliš řídký, můžeme do něj zašlehat sáček ztužovače šlehačky. Tímto jahodovým krémem naplníme palačinky, smotáme je a ozdobíme datlovým sirupem.


více ZDE

1 komentář:

  1. Tak to vypadá neskutečně dobře! Právě palačinky doma čas od času dělám, ale takovouto vegan verzi jsem teda ještě nikdy nezkoušela. Musím ale říct, že podle fotek to vypadá opravdu lákavě. Recept taky nevypadá nijak složitě. Asi někdy během příštího týdne vyzkouším, díky mockrát za tip a za recept. :)

    OdpovědětVymazat