MEXICKÉ FAZOLE

400 g červených fazolí namočíme přes noc do vody, druhý den vodu vyměníme, vložíme tři bobkové listy a uvaříme doměkka. 
V hluboké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce oleje a necháme na něm změknout dvě velké cibule pokrájené na půlkolečka, zasypeme lžící cukru a osmahneme, přidáme pět utřených stroužků česneku, lžičku drcených chilli papriček a lžičku drceného římského kmínu. Chvíli společně mícháme, přidáme uvařené a scezené fazole, ochutíme umeoctem a tamari (nebo solí a obyčejným octem) a čerstvě drceným pepřem. Podáváme se zeleninovým salátem.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Děkuji za krásný,čistý blog. Moc jsem kvitovala u receptu Vad odchod od mléčného...ještě doufám ve větší náhradě cukru- neumím jej ve vašich laskominach nahradit správným poměrem alternativou a malému viubec cukr nedavam:-) ...
    Jinak obdivují Vase každodenní nápady...
    Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, díky, cukr asi úplně vynechat nechci, proč taky, vždyť neškodí nikomu jinému než mně :) Krásný den, Eva

      Vymazat