Pomeleme 100 g ovesných vloček a v míse je promícháme se 100 g strouhaného kokosu a 100 g pomletých lískových oříšků. Přidáme 25 g kakaa, 70 g tmavého třtinového cukru a vše spojíme 80 g rozehřátého kokosového oleje. Vznikne sypká drobenka, kterou vtlačíme do pekáčku nebo formy. Dáme do chladu a připravíme si krém. V půl litru ovesného mléka dobře rozmícháme 70 g kukuřičného nebo bramborového škrobu, lžičku mleté vanilky a dvě lžíce cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu, krém je velmi hustý, musíme usilovně míchat. Do hotového krému vmícháme dvě lžíce rozpuštěného kokosového oleje a ihned rozetřeme na korpus. Posypeme nastrouhanou hořkou, bezmléčnou čokoládou (obyčejnou, 50% čokoládu bez mléka vyrábí třeba Orion a lze ji koupit všude).
více ZDE
doporučuji, mám je vyzkoušené a je to mňamka.
OdpovědětVymazat