KVAŠENÁ ZELENINA

Nakrájíme půlku hlávky bílého zelí, jedno čínské zelí, svazek jarní cibulky, oranžovou papriku, dvě červené řepy, tři velké mrkve, jeden řapíkatý celer a jednu cuketu. V míse promícháme s kouskem strouhaného zázvoru, pěti utřenými stroužky česneku, lžičkou drcených chilli papriček a solí. Můžeme přidat i další oblíbenou zeleninu, výborná je třeba ředkev. Důkladně rukama promačkáme, až zelenina pustí šťávu a promícháme a natlačíme do čisté velké zavařovačky. Dobře upěchujeme, zatížíme talířkem a sklenicí s vodou, volně zakryjeme a necháme asi 4 – 5 dní v teple kuchyně, poté přemístíme do chladného sklepa nebo chladničky (v menších skleničkách). Kvašená zelenina je zdravá až hanba :)



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat