Uvaříme nebo udusíme 400 g rýže basmati tak, jak jsme zvyklí. V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce sezamového oleje a osmahneme na něm 3 utřené stroužky česneku, kousek nastrouhaného zázvoru, lžičku kurkumy a lžičku kari koření. Mícháme, a když začne koření intenzivně vonět, přidáme jeden menší květák rozebraný na malé růžičky a patnáct minut mícháme. Přidáme půlku čínského zelí a 400 g hrášku a za občasného mícháme a společně opékáme, zelenina ale nesmí příliš změknout. Odstavíme, vmícháme šťávu z půlky citrónu a tamari (nebo sůl), rýži a prohřejeme.
100 g kešu, namočených přes noc, rozmixujeme s miskou bylinek (medvědí česnek, divoká pažitka, pampeliškové a fialkové lístky, popenec, bršlice…), solí a 150 ml vody.
více zeleninových jídel ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat