KROUPOVÉ KNEDLÍKY S JEMNOU OMÁČKOU Z DÝNĚ

Večer předem propláchneme a namočíme 250 g ječných krup do 750 ml vody, druhý den vodu osolíme, přidáme lžičku kurkumy a uvaříme doměkka, dokud se všechna voda nevstřebá. Vychladlé kroupy rozmixujeme nebo umeleme, tvoříme z nich malé koule a vaříme je v osolené vodě do vyplavání. Nápad na kroupové knedlíky pochází z knihy paní Zemanové.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, tři nasekané stroužky česneku a nastrouhaný kousek zázvoru. Přidáme lžičku kurkumy a osmahneme. Vložíme 200 g nahrubo nastrouhané dýně (hokkaidó nebo máslové), 50 g propláchnuté červené čočky, zalijeme 350 ml ovesného mléka a uvaříme doměkka. Rozmixujeme spolu se 100 ml mandlové smetany, prohřejeme, ochutíme pepřem a osolíme.
Červenou řepu omyjeme a zabalenou do alobalu pečeme hodinu při 200 stupních. Oloupeme, nakrájíme na hranolky a promícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a solí.
Knedlíky podáváme s řepou a omáčkou, kterou ozdobíme nasucho praženými dýňovými semínky.



více ZDE

1 komentář:

  1. Nepovedly se mi kroupové kuličky, ve vodě se při vaření rozpadly :-(

    OdpovědětVymazat