Pokud si doma vyrábíte oříškové nebo mandlové mléko (ze 100 g suchých ořechů nebo mandlí), mám pro vás nápad, jak zužitkovat přecezenou drť. Vymyslela jsem tenhle snadný a zdravý koláč.
V míse promícháme 250 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 50 g třtinového cukru Muscovado, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku mleté skořice, drť z mandlí nebo oříšků, která zbude po výrobě mléka a 50 ml panenského slunečnicového oleje. Těsto vtlačíme prsty do vymaštěné koláčové formy (cca 23 cm) a necháme zvýšené okraje. Šest jablek oloupeme, nakrájíme na kousky a naplníme jimi formu s těstem. Posypeme vlašskými ořechy a hrozinkami, pokapeme šťávou z půlky citrónu a zalijeme těstíčkem připraveným z 50 ml obilné kávy rozšlehané s 50 ml mandlové smetany, 50 ml kukuřičného (nebo jiného) sirupu a 20 g (jsou to asi tři lžíce) bramborového škrobu. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
více jablečných moučníků ZDE
Dobrý den.
OdpovědětVymazatProsím o radu - ta ořechová drť má být vlhká, čerstvá nebo usušená?
Děkuji
čerstvá, hned po vylisování
Vymazat