ŠPENÁTOVÉ PLACIČKY S HUSTOU CIBULOVOU OMÁČKOU

Uvaříme 1 kg brambor, oloupeme a propasírujeme nebo najemno nastrouháme. Na vále promícháme se lžičkou soli, 300 g spařeného a vyždímaného pokrájeného špenátu, 3 lžíce olivového oleje a asi 250 g polohrubé mouky (podle potřeby). Zpracujeme těsto, ze kterého vyvalujeme placičky a opékáme je přímo na tále kamen nebo na suché pánvi.
Oloupeme a nakrájíme na půlkolečka 1 kg cibule a spaříme ji vroucí vodou. V hluboké pánci rozehřejeme pět lžic sezamového oleje a cibuli na něm necháme změknout, často mícháme. Osolíme, okořeníme dvěma lžičkami kari listu a lžičkou strouhaného galgánového kořene. Můžeme ale použít jakékoliv koření, které máme rádi, třeba mletou papriku a pepř. Zasypeme 4 lžícemi celozrnné špaldové mouky promícháme, přidáme 4 lžíce jablečného protlaku a zalijeme 400 ml rostlinného mléka (já použila domácí kešu mléko). Povaříme do zhoustnutí a ochutíme dvěma lžícemi umeocta. Podáváme s placičkami. Omáčka je opravdu výtečná, velmi doporučuji!


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat