TARHOŇA ZAPEČENÁ SE ZELENINOU

V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout velkou nakrájenou cibuli. Přidáme jednu cuketu nakrájenou na kolečka, 4 nakrájené řapíky celeru a oranžovou papriku nakrájenou na nudličky. Hodinu předem namočíme šest sušených rajčat, opereme, pokrájíme a přidáme do pánve. Okořeníme dobromyslí, bazalkou, pepřem, mletou paprikou a tlučený koriandrem. Osolíme a zalijeme 150 ml domácí rajčatové omáčky (nebo oloupeme a nakrájíme dvě větší rajčata). Dusíme do poloměkka, zelenina musí zůstat křupavá.
Půl kila tarhoni uvaříme podle návodu na obalu a spolu se zeleninou a 200 g strouhaného veganského sýra (dala mi ho kamarádka, cena je nestydatá, těch 200 g stojí 60 korun, já to nekupuju) vrstvíme do vymaštěné zapékací misky. Vždy v tomto pořadí: těstoviny, zelenina, sýr. Zapékáme při 200 stupňů dozlatova.



více těstovinových jídel ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat