OUHRABKY

Půl kila syrových brambor najemno nastrouháme, necháme v sítu prokapat a promícháme se solí a 250 g hladké mouky. Uhněteme těsto, které přemístíme na prkénko, nožem odkrajujeme kousky a seškrabáváme je do vroucí osolené vody. Vaříme pět minut od vyplavání na hladinu, scedíme a necháme okapat.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout velkou pokrájenou cibuli. Přidáme lžičku kmínu a půlku hlávky letního zelí nakrájeného na proužky. Mícháme, dokud se objem nezmenší na polovinu a přidáme půl kila syrových brambor nakrájených na hranolky. Osolíme a za občasného míchání podusíme do poloměkka. Promícháme s knedlíčky a vložíme do vymaštěného pekáčku. Zapékáme při 200 stupních půl hodiny zakryté pokličkou a potom ještě asi 15-20 minut bez pokličky. Podáváme se salátem.


více ZDE

1 komentář:

  1. Já teda nevím, ale když každý den čtu vaše recepty, nejen že se mi sbíhají sliny, ale hned pátrám zda mám všechny potřebné suroviny :o) doma nebo zda musím nakoupit, tak velikou chuť mám hned vyzkoušet.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat