PEČENÉ BRAMBORY S OMÁČKAMI

Nové brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtinky. V pekáči je pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme oblíbeným kořením, třeba pepřem, paprikou, česnekem, grilovací směsí a podobně. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 45 minut až hodinu, občas promícháme. Zatímco se brambory pečou, připravíme si omáčky. První omáčka: 150 ml domácí majonézy (vegani použijí sojanézu) osolíme a smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, kouskem najemno nakrájené bílé části pórku. Nakonec vmícháme svazek nasekané řeřichy. Druhá omáčka: 150 ml majonézy promícháme se čtyřmi pokrájenými sušenými rajčaty, které předtím necháme změknout ve vodě, špetkou chilli, špetkou čerstvě mletého pepře, půlkou najemno pokrájené cibule, stroužkem utřeného česneku, půl lžičkou estragonu, lžící umeocta a pokrájenou pažitkou.
Upečené brambory namáčíme v omáčkách a přikusujeme syrovou zeleninu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat