DUŠENÉ RANÉ ZELÍ S TEMPEHEM A MARINOVANÝMI FAZOLKAMI

200 g fazolek krátce povaříme do poloměkka a v míse je promícháme se třemi pokrájenými jarními cibulkami. Zalijeme marinádou připravenou ze dvou lžic umeocta, pěti lžic panenského olivového oleje, lžičky dijonské hořčice, utřeného stroužku česneku, pepře a nasekaným svazkem řeřichy (nebo kerblíku nebo petrželky). Dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
Hlávku raného zelí nakrájíme na nudličky a necháme jej krátce podusit, nerozvaříme, musí křupat! V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm tři lžíce hladké mouky, jíšku zalijeme 400 ml sojového mléka a chvilku povaříme. Vmícháme sůl, pepř, podušené zelí a svazek petrželky. Nakonec vmícháme 400 g na kostičky nakrájeného pečeného tempehu a prohřejeme. Ochutíme umeoctem a cukrem. Podáváme s vařenými novými brambory a marinovanými fazolkami.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat