HUNC

V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout jednu velkou pokrájenou cibuli a lžíci kmínu, přidáme 200 g na kostičky nakrájeného rostlinného salámu (když použijete uzený tempeh, bude jídlo ještě zdravější) a deset minut opékáme. Přidáme 250 g kysaného zelí a 70 g rajčatového protlaku a za občasného promíchání 15 minut dusíme. Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme kilo brambor. 150 g ječných krup propláchneme v cedníku vodou a vaříme půl hodiny ve vodě ochucené sypkým zeleninovým bujónem (používám Wurzl). Propláchneme studenou vodou, aby se nelepily, a promícháme s dušeným zelím a brambory. Osolíme a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Zalijeme 200 ml rýžové (nebo jiné rostlinné) smetany a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů nejprve půl hodiny s pokličkou a pak ještě půl hodiny bez ní. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat