FORMANSKÉ BRAMBORY

Nejdříve nakrájíme 200 g uzeného tempehu na co nejdrobnější kostičky a na oleji je usmažíme dozlatova a dokřupava, měly by se podobat škvarkům. 800 g brambor oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme 200 g kysaného zelí, osolíme a osladíme lžící špaldového sirupu (nebo cukru). Asi deset minut dusíme ve vlastní šťávě a poté vmícháme strouhané brambory a tempeh. Podlijeme 200 ml vody, opepříme a dusíme doměkka. Brambory díky zelí zůstanou klihovaté a nerozvaří se. Je to opravdu moc dobré jídlo.


2 komentáře:

  1. Evi, děkuju za toto vynikající a rychlé jídlo. Opravdu výtečné! Magda

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné, rychlé a jednoduché ! Děkuji 🙂

    OdpovědětVymazat