KVĚTÁKOVÝ KOLÁČ

Den předem namočíme 100 g kešu oříšků, druhý den je slijeme a rozmixujeme s trochou čisté vody, šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi lahůdkového droždí, dvěma lžícemi Hrašky, solí a čerstvě mletým pepřem na hladký krém.
V míse promícháme 50 g pomletého sezamu, 150 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje a 80 ml studené vody. Vzniklé těsto vtlačíme do menší dortové formy (prům. 20 cm), necháme zvýšené okraje a předpečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Hlávku květáku rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, stačí 5 – 7 minut. Po uvaření slijeme, necháme okapat a rozmačkáme vidličkou, vmícháme kešu krém, petrželku a asi 8 sušených rajčat naložených v oleji, nakrájených na nudličky; případně dosolíme.
Náplň navrstvíme do předpečeného korpusu, poklademe drobnými rajčaty (já použila vlastní zamražená divoká rajčátka, ale můžete použít i cherry rajčata a přepůlit je) a pečeme ještě půl hodiny při 200 stupních.
Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat