CHLEBOVÁ POLÉVKA

250 g staršího chleba nakrájíme na nudličky a spolu s jednou cibulí jej na dvou lžících oleje osmažíme dozlatova. Přendáme do misky, v pánvi rozehřejeme ještě lžíci oleje a dokřupava na něm osmahneme 200 g na nudličky nakrájeného marinovaného tofu. Dáme prozatím stranou a nakrájíme 250 g kapusty a nahrubo nastrouháme 150 g celeru, 150 g mrkve a 150 g kořenové petržele. Zeleninu vložíme do hrnce, přidáme libeček čerstvý nebo sušený, zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody a vaříme doměkka. Osolíme, odstavíme a v části vody z polévky rozmícháme dohladka 3 lžíce shiro misa. Vrátíme do polévky a zamícháme. Na talíři polévku posypeme chlebem a tofu.


Žádné komentáře:

Okomentovat