Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
KAPUSTA S RÝŽÍ
600 g kapusty uvaříme do poloměkka ve slané vodě a nakrájíme ji na nudličky. 250 g rýže basmati uvaříme, jak jsme zvyklí. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a 200 g nahrubo nastrouhaného tempehu. Do vymaštěného pekáčku vrstvíme kapustu, rýži, tempeh, kapustu, rýži, tempeh a nakonec zase kapustu. Vše zalijeme 250 ml rostlinné smetany (použila jsem sojovou) a pečeme při 200 stupních půl hodiny. Podáváme se salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Trochu sušší, ale jinak chuťově velmi zajímavé jídlo. Příště zkusím smetanu klasickou a více oleje...
OdpovědětVymazat