Prosté jídlo pro skromné strávníky, ale komu k nasycení nestačí, může tyhle chutné dušené brambory podávat jako přílohu a polévat je třeba omáčkou. Nám úplně stačily, jak jsou.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme do ní kilo oloupaných a na centimetrové kostičky nakrájených lojovatých brambor, půl kila kapustiček překrojených na čtvrtinky, pokrájenou cibuli, tři utřené stroužky česneku, tymián a čerstvě mletý pepř. Opékáme, dokud se připalování nestane neúnosné, poté podlijeme trochou vody. Za občasného promíchání dusíme půl hodiny. Solíme až nakonec.
Tohle jídlo jsem zrovna vařila den před vámi. dělám ho podle nějakého časopisu, kde do něj ještě přidávali klobásu,ale není to vůbec potřeba je vynikající i bez ní. Kapustičky dávm celé, brambory ve šlupce krájím na kolečka, je to hezčí pro oči.
OdpovědětVymazat