Opravdu skvělá, jemná polévka!
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a zlehka na něm osmahneme 300 g pokrájeného pórku. Přidáme 200 g hlávkového nebo ledového salátu a 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku a 10 minut dusíme ve vlastní šťávě. Občas promícháme. Zalijeme 1,2 l zeleninového vývaru nebo vody a vaříme doměkka. Osolíme, část hrášku vybereme a polévku rozmixujeme. Zjemníme 100 ml mandlové smetany a vložíme celý hrášek, který jsme odebrali před mixováním.
Dnes jsem tuto polévku zkusila uvařit a je opravdu úžasná! Je obdivuhodné, jak málo stačí k vytvoření dokonalé chuti :) Děkuji za skvělé recepty a neutuchající zdroj inspirace!
OdpovědětVymazatJá děkuju za milá slova :)
Vymazat