PAŘÍŽSKÉ TYČKY

Tyhle tyčinky jsou dílem naší dcery Báry, já už dělám jen to nechutně zdravé cukroví, ale vám možná přijde recept vhod Emotikona smile
Ušleháme do pěny 300 g moučkového cukru a 2 celá vejce, postupně vmícháme 300 g mletých vlašských ořechů a 5-10 lžic hladké bílé pšeničné mouky. Zpracujeme měkké těsto, ze kterého lze vyválet váleček. Ten krájíme na menší kousky, vyvalujeme tyčky tenké asi jako malíček, dlouhé cca 5 cm. Klademe na plech s pečicím papírem, kousek dál od sebe. Pečeme při 160 stupních cca 10-15 minut. Opatrně sundáváme a necháme chladnout na tácu opět vyloženém pečicím papírem. Vychladlé potíráme krémem: 1 žloutek, 250 ml mléka, 30 g cukru a 30 g hrubé mouky rozkvedláme a uvaříme na hustou kaši. Po úplném vychladnutí vmícháme 70 g másla utřeného s 20 g cukru a 2 lžíce kakaa. Na tyčky natíráme nožem nebo stříkáme z cukrářského sáčku. Necháme dobře vychladit. Nakonec máčíme v rozpuštěné hořké čokoládě a necháme ztuhnout v ledničce.


Žádné komentáře:

Okomentovat