CIZOKRAJNÝ DORT

V míse promícháme 50 g žitné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, špetku soli, 100 g mletých mandlí (mohou být neloupané), 30 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), ½ lžičky kypřicího prášku, 50 ml slunečnicového oleje a 50 ml studené vody. Těsto vtlačíme do vymaštěné dortové formy (prům. 20 cm)a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 – 20 minut. Necháme vychladnout a potřeme třemi lžícemi lahodné kiwi marmelády od pana Ringla (lze použít samozřejmě jakoukoliv jinou sladkokyselou marmeládu). Do mixéru vložíme 200 g loupaných mandlí, 2 banány, 330 g ztuhlého kokosového mléka (jeho tuhost je zárukou úspěchu, konzistence musí připomínat ztuhlé máslo), 70 g agávového sirupu, půl lžičky mleté vanilky a rozmixujeme na hladký krém. Nalijeme na korpus, postrouháme bezmléčnou čokoládou a necháme ztuhnout v chladu.


2 komentáře: