VAJEČNÁ OMELETA SE SUŠENÝMI RAJČATY

Slepičky už zjevně cítí jaro ve vzduchu. Včera jim hrozilo velké nebezpečí, když jsem vynášela chycenou myšici na louku, z plotu kolem slepičího výběhu se zdvihl obrovský jestřáb a v klidu odplachtil, když mě uviděl, Nebohé slepice netušily, jak blízko byly smrti! Usadil se na špičce staré hrušně a čekal, až zase odejdu. Zavolala jsem na něj: Běž pryč! Nech naše slípky na pokoji. Zamyslel se a odletěl směrem na Zvičinu.
Mně bohužel vznikl místo omelety trhanec, ale vy určitě budete šikovnější.
Na čtyřech lžících olivového oleje osmahneme dozlatova pokrájenou cibuli, přidáme 8 nakrájených sušených rajčat, která jsme předem namočili do teplé vody, aby změkla. Okořeníme tymiánem a pět minut opékáme. Šest vajec rozkvedláme s 50 ml vody z rajčat, ve které jsme je namáčeli, solí a 50 g rostlinného parmazánu (recept najdete v albu Ostatní pokusy). Nalijeme na pánev, ztlumíme plamen, zamícháme a necháme ztuhnout. Jakmile je omeleta ztuhlá, otočíme ji a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se salátem, klidně bez chleba, syté je to ažaž.
A výborné :)



 Emotikona smile

Žádné komentáře:

Okomentovat