Mimořádně lahodné jídlo, to bych ani nepředpokládala, moc jsem si pochutnala.
Hlávku kapusty očistíme, rozčtvrtíme a vaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme. Vyřízneme košťál, narovnáme na talíř a polijeme olivovým olejem, ve kterém jsme osmažili čerstvé šalvějové lístky. Sypeme rostlinným parmazánem (kešu a sezam nasucho upražit, pomlít a promíchat se solí a lahůdkovým droždím). Podáváme s marinovanou mrkví: Večer v hrnci promícháme 200 ml vody, 200 ml suchého bílého vína, lžičku soli, lžíci sušené třtinové šťávy (nebo cukru), šťávu z jednoho citrónu, čtyři lžíce olivového oleje, dva bobkové listy, tři celé stroužky česneku, dvě hrsti sekané petrželky a asi deset kuliček pepře. 600 g mrkve oloupeme a rozčtvrtíme, vložíme do hrnce k marinádě a vaříme 15 minut. Necháme vychladnout a necháme alespoň 12 hodin v chladu naložené. Mrkev použijeme jako přílohu a marinádu vylijeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat