Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ZAPEČENÁ KAPUSTA S RAJČATY
Hlávku kapusty rozčtvrtíme a uvaříme ji v osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a nakrájíme na čtverečky. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme 400 g oloupaných a nakrájených rajčat (v zimě použijeme raději konzervovaná), osolíme, opepříme a deset minut dusíme. Do vymaštěného pekáčku vrstvíme kapustu a rajčata a nakonec zalijeme 4 vejci rozkvedlanými se 100 ml sojové (nebo jiné rostlinné) smetany a 100 g strouhaného veganského sýra podle vlastního výběru. Pečeme při 180 stupních 40 minut. Podáváme s listy salátu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat