MAKOVÝ KRAMBL

Do zapékací misky dáme 1,5 kg ovoce, já jsem použila mražené blumy a čerstvá jablka. Promícháme je se skořicí, citrónovou šťávou a cukrem podle vlastní chuti a kyselosti ovoce, je to individuální. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 30 minut. V míse promícháme 50 g mletého máku, 50 g mletých ořechů, 50 g amarantových vloček, 40 g datlového sirupu, 20 g slunečnicového oleje a 50 g celozrnné špaldové mouky. Posypeme předpečené ovoce, vrátíme do trouby a ještě 30 minut dopečeme.
Můžeme použít nejen jakékoliv ovoce, které máme k dispozici (švestky, třešně, meruňky, rybíz, jahody, hrušky...), ale i různé ořechy nebo semínka (vlašské, lískové, kešu, pekanové, mandle, slunečnici...), místo amarantových vloček použijte klidně ovesné, pohankové, jáhlové, špaldové, žitné, quinoové... a místo datlového sirupu javorový, agávový, rýžový, pšeničný, kukuřičný, nebo dokonce med. Krambl je vlastně takový „co dům dal“ a s mákem dostává nový rozměr.



1 komentář:

  1. Je to naprosto famózní záležitost 😊
    Zkusila jsem to s pohankovými vlockami, švestkami, jablky, rozmixovanym mix oříšků a rozinek. Vrele doporučuji 😉

    OdpovědětVymazat