V míse promícháme 100 g ovesných vloček, 250 g bílého chleba nakrájeného na kostičky (nejlépe domácího, ale můžeme použít i veku nebo rohlíky), 50 g spařeného a pokrájeného špenátu, sůl, 40 g Hrašky, 1 lžíci kypřicího prášku, 200 ml ovesného mléka a asi 80 g celozrnné špaldové mouky (množství mouky je orientační, musí vzniknout tuhé těsto, ze kterého půjdou udělat knedlíčky). Rukou dobře prohněteme těsto a necháme 15 minut odpočinout. Knedlíčky o průměru asi 5 cm zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme pět minut do vyplavání. Podáváme se zeleninovou omáčkou: na dvou lžících oleje osmahneme 2 najemno nakrájené cibule, 300 g mrkve a 200 g petržele, oboje nahrubo nastrouhané. Přidáme bobkový list, asi 6 celých pepřů a 4 hřebíčky. Několik minut společně mícháme, přidáme 40 g hladké mouky, rozmícháme a zalijeme 500 ml zeleninového vývaru nebo vody, 250 ml bílého vína, osolíme a dvacet minut vaříme na velmi mírném ohni. Hotovou omáčku prolisujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat