EKONOMIX

Pokud bych měla shrnout dvěma slovy tuhle knihu, byla by to slova jako VYNIKAJÍCÍ a NEZBYTNÁ. Se vší vážností a důrazností bych ji doporučila přečíst úplně každému člověku. 
V recenzích se mimo jiné píše: „kdybych dával dohromady seznam stovky nejdůležitějších knih, které by měl člověk v životě přečíst, tuhle bych tam určitě zařadil.“
Michael Goodwin napsal a Dan E. Burr nakreslil tuhle komiksovou knihu o ekonomii ve snaze srozumitelnou formou zpřístupnit a vysvětlit široké veřejnosti zákonitosti, taje a záludnosti fungování světové ekonomiky. Podařilo se jim to dokonale, takže i člověk ekonomickou vědou nepolíbený (jako já), pochopí, o co tady jde a kdo a proč nám věší bulíky na nos.



4 komentáře:

  1. Evo,
    díky za kniožní tip!
    Koupím jí synovi k narozeninám.
    Koukám, ale že na netu už je těžko dostupná :-o
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  2. Evo, souhlas, taky mě tyto knihy baví, navzdory tomu, že jsem ekonomii studovala. Myslím, že by si je mě přečíst každý. Četla jsi Michliq? Ta je taky fajn. Psala jsem o nich v lednu http://drobkypobyte.blogspot.cz/2016/01/ekonomie-zabavne-i-komiks.html

    OdpovědětVymazat
  3. Evi,tak kniha včera sehnana a předána měla velký úspěch. Protože syn není velký čtenář,ale od dětství má rad komiksy,hlavně Kacera Donalda;-)a myslím,že Tuhle knihu i precte :-)Jeho přítelkyně studuje ekonomiku,tak se bude hodit dvojnásob! Doufám,ze mi ji také pujci!

    OdpovědětVymazat