Výtečná cibulačka s rajčaty podle Petra Klímy.
Šest velkých cibulí nakrájíme na kolečka a 20 minut je opékáme na 40 ml olivového oleje. Přidáme lžíci panely (tmavého cukru), lžičku tymiánu a necháme zkaramelizovat. Dvě třetiny cibule vyjmeme, prozatím dáme stranou, a do hrnce nalijeme 2 l vody, přidáme 2 na kostičky nakrájené brambory, 1 mrkev, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci sypkého zeleninového bujónu (Wurzl) a vaříme 20 minut. Vyjmeme koření a rozmixujeme. Do polévky vrátíme cibuli, kterou jsme odebrali, přidáme 400 g nakrájených rajčat z plechovky a necháme projít varem. Osolíme, ochutíme jablečným octem a na talíři sypeme čerstvým strouhaným křenem a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat