Lidl začal prodávat bio pomeranče. To mě potěšilo a rovnou jsem si jich pár koupila. Můžu tak použít i kůru, třeba na tenhle voňavý koláč.
Dobře omyjeme jeden bio pomeranč a ostrouháme z něj kůru.
V míse promícháme 320 g polohrubé mouky, 100 g bramborového škrobu, 1 lžíci kypřicího prášku a 1 lžíci pomerančové kůry. V jiné míste promícháme 200 g dobré tekutější domácí zavařeniny (použila jsem rybíz zavařený jako brusinky), 160 g kokosového jogurtu, 100 g kokosového másla a 300 ml libovolného rostlinného mléka, já použila rýžové. Vmícháme k mouce a těsto rozetřeme na vymaštěný menší plech (40/25 cm). Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Ozdobíme čokoládovou polevou: ve vodní lázni rozehřejeme 80 g bezmléčné hořké čokolády spolu se 3 lžícemi kokosového oleje, odstavíme a metličkou vešleháme lžíci kakaa. Polevu posypeme zbytkem pomerančové kůry a necháme vychladnout.
Dobře omyjeme jeden bio pomeranč a ostrouháme z něj kůru.
V míse promícháme 320 g polohrubé mouky, 100 g bramborového škrobu, 1 lžíci kypřicího prášku a 1 lžíci pomerančové kůry. V jiné míste promícháme 200 g dobré tekutější domácí zavařeniny (použila jsem rybíz zavařený jako brusinky), 160 g kokosového jogurtu, 100 g kokosového másla a 300 ml libovolného rostlinného mléka, já použila rýžové. Vmícháme k mouce a těsto rozetřeme na vymaštěný menší plech (40/25 cm). Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Ozdobíme čokoládovou polevou: ve vodní lázni rozehřejeme 80 g bezmléčné hořké čokolády spolu se 3 lžícemi kokosového oleje, odstavíme a metličkou vešleháme lžíci kakaa. Polevu posypeme zbytkem pomerančové kůry a necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat