Máte-li v oblibě asijskou kuchyni, tohle jídlo vás nadchne, je vynikající.
Večer předem si připravíme marinádu ze šťávy z velkého pomeranče, 3 lžic tamari, lžičky drceného kmínu, půl lžičky mletého zázvoru, tří prolisovaných česnekových stroužků a 2 lžic ostré chilli pasty (sambal oelek) a namočíme do ní 30 g sušených hub shiitake. Druhý den ráno je pokrájíme a vrátíme ještě na pár hodin do marinády.
Dvě mrkve, červenou papriku a 300 g pekingského zelí nakrájíme na tenké nudličky, 200 g brokolice rozebereme na prťavé růžičky. V pánvi wok rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a postupně smažíme nejprve tři šalotky nakrájené na kolečka a pak zeleninu, vždy jen pár minut po sobě: mrkev, papriku, brokolici, naložené houby i s marinádou. Nakonec krátce osmahneme i pekingské zelí a 80 g sterilovaných bambusových výhonků. Odstavíme, jakmile je zelenina na skus a dochutíme tamari. Podáváme se soba nudlemi. Mňam!
Žádné komentáře:
Okomentovat