DHAL S MRKVÍ A MANGOLDEM

Poslední den v roce mě zahrada překvapila malým dobrodiním – na záhonku jsem sklidila poslední mrkvičku a mangold, to je požehnání! Co takhle novoroční dhal? (Tohle jídlo jsme měli včera) 
Večer namočíme 200 g zelené čočky do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy), druhý den propláchneme a v čisté vodě s kouskem mořské řasy (kvůli jódu) uvaříme doměkka.
Na dvou lžících sezamového oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Přidáme kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru a koření: ½ lžičky garam masaly, ½ lžičky tlučeného koriandru, ½ lžičky tlučeného římského kmínu, lžičku kurkumy a špetku kari lístků. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme 300 g pokrájené mrkve, lžíci chilli pasty a uvařenou čočku i s částí vody, ve které se vařila (podle potřeby podléváme). Osolíme a dusíme 10 minut. Přidáme 100 g mangoldu a dusíme ještě 10 minut. Odstavíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s dušenou rýží basmati.



Žádné komentáře:

Okomentovat