Luxusní lahůdka bez cukru a mouky. Kdo chce zcela bez lepku, použije bezlepkové ovesné vločky.
24 vypeckovaných datlí namočíme do 250 ml vroucí vody a necháme dvě hodiny nabobtnat a změknout.
Do mixéru vložíme polovinu (12) datlí i s vodou, ve které se všechny namáčely, 4 lžíce kakaa a rozmixujeme dohladka.
Umeleme nebo v robotu nadrtíme 120 g ovesných vloček a v míse je promícháme se lžičkou skořice, 2 lžičkami kypřicího prášku, špetkou soli a umletými datlemi. Vzniklé těsto rozdělíme do 12 vymaštěných muffinových formiček a pečeme při 180 stupních půl hodiny. Vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém:
Zbylých 12 datlí vložíme do mixéru, přidáme 4 velké lžíce kokosového másla (lze vyrobit i doma intenzivním a dlouhým mixováním strouhaného kokosu až do hladké polotekuté konzistence), 3 lžíce kakaa, půl lžičky skořice, půl lžičky mleté vanilky, šťávu z půlky citrónu a vodu podle potřeby (s tou opatrně, aby krém nebyl příliš tekutý, přidávejte raději postupně, stačí asi 50 ml). Krém necháme vychladnout a poté zdobicím sáčkem rozdělíme na muffiny. Je to moc velká dobrota!
Zrovna jsem koukala v lednicci na zbylou datlovou pastu :) Díky za recept
OdpovědětVymazat