ŠPALDA S ČÍNSKÝM ZELÍM

Inspirace receptem pana doktora Dahlkeho, je to moc dobré!
200 g pšenice špaldy namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy), druhý den propláchneme v cedníku, zalijeme čistou vodou, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Na dvou lžících oleje (můžeme použít olej z naložených sušených rajčat), pomalu opečeme pokrájenou cibuli, přidáme drcenou chilli papričku, 300 g pokrájeného čínského zelí (raději silnější části listů, bude pak křupavější), 100 g nakrájených černých oliv, 100 g nakrájených sušených rajčat naložených v oleji, půl lžičky sušeného tymiánu a opékáme 10 minut. Přidáme uvařenou špaldu, osolíme, opepříme, dobře promícháme a ještě 10 minut společně dusíme. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat