NOKY S DÝNÍ A ŽAMPIONY


Z knihovny jsem vytáhla krásnou Zeleninovou kuchařku Petra Klímy a uvařila podle ní několik receptů. Všechny se povedly. První jsou bramborové noky se šalvějí, která přezimuje na záhonu, darovanými mrňavými dýněmi, ořechy ze zahrady a žampiony.
Nejprve nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova 350 g žampionů.
Na čtyřech lžících oleje necháme změknout dvě na kolečka nakrájené červené cibule, přidáme 15 pokrájených šalvějových lístků a po chvíli 300 g na kostičky nakrájené dýně hokaido a 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů. Osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme na mírném ohni, dokud není dýně tak akorát měkká, nikoliv rozvařená. Vmícháme opečené žampiony a podáváme s bramborovými nočky. Petr v knize použil koupenou směs, já si klasicky uvařila kilo brambor a zadělala těsto se lžící Hrašky rozmíchané v troše vody a cca 300 g hrubé mouky a trochou soli. Nočky se vaří ve slané vodě jen krátce po vyplavání nad hladinu.




Žádné komentáře:

Okomentovat