BORGUIGNON S TEMPEHEM

Inspirací mi byl recept skvělého kuchaře Petra Klímy. Je to moc dobré!
Přes noc namočíme šest hub shiitake do 400 ml horké vody, druhý den houby nakrájíme a vrátíme do nálevu. V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a 10 minut na něm opékáme 100 g celeru nakrájeného na tenké špalíky a 250 g mrkve nakrájené na kolečka. Přidáme jednu nakrájenou červenou cibuli a po pár minutách houby i s nálevem, 300 ml červeného vína, 4 lžíce tamari, 2 bobkové listy, půl lžičky sušeného tymiánu, utřený stroužek česneku a dusíme dvacet minut. Vmícháme 200 g na špalíky nakrájeného tempehu a dvě lžíce rajského protlaku. Po 10 minutách je hotovo, můžeme dosolit. Podáváme s bramborovou kaší.


Žádné komentáře:

Okomentovat