CIZRNOVÁ POMAZÁNKA S NORI ŘASOU

Protentokrát poslední recept inspirovaný výbornou Zeleninovou kuchařkou Petra Klímy.
Den předem namočíme 100 g cizrny a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme ji, necháme vychladnout a poté vložíme do mixéru a rozsekáme, nemusíme příliš najemno. V misce cizrnu promícháme s kouskem nastrouhaného celeru, jednou strouhanou mrkví, najemno nakrájenou červenou cibulí, 2 lžícemi sekaných kaparů, lžičkou dijonské hořčice, 4 lžícemi řasy nori, 5 lžícemi sojového jogurtu (pozor na vanilkové aroma!), sekanou petrželkou, solí, pepřem a citrónovou šťávou podle chuti. Necháme odležet, aby se chutě hezky propojily.


Žádné komentáře:

Okomentovat