ZAPEČENÝ HRÁCH SE ZELÍM

Lokální, sezónní, levné a zdravé.
Večer předem namočíme 400 g zeleného hrachu a druhý den jej v čisté vodě uvaříme doměkka. Osolíme, okořeníme pepřem, utřeným česnekem, lžičkou jablečného octa a rozmačkáme šťouchadlem na brambory, prolisujeme nebo rozmixujeme na kaši.
Na nudličky nakrájíme 700 g červeného zelí, vložíme do hrnce, maličko podlijeme, aby se nepřipalovalo, vmícháme sůl, kmín, 50 g hrozinek a dusíme doměkka. Ochutíme tmavým cukrem a jablečným octem.
Čtyři velké nakrájené cibule osmahneme na oleji dozlatova.
Do vymaštěné zapékací misky vrstvíme hrachovou kaši, cibulku a zelí. Zapečeme při 200 stupních asi 20 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat