ČOČKOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU

Výborné, rychlé, zdravé.
Propláchneme 200 g červené loupané čočky, vložíme ji do hrnce, osolíme a zalijeme 300 ml vody. Zvolna vaříme, dokud se všechna voda nevsákne. Po vychladnutí promícháme s 250 g najemno strouhané červené řepy, solí, oreganem, utřeným stroužkem česneku, lžičkou drceného kmínu, vrchovatou lžící Hrašky rozmíchané v troše vody (nahrazuje vajíčko), 3 lžícemi sojové mouky, 1 lžící nori vloček a 1 lžící chia semínek. Necháme půl hodiny odpočinout a pak tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi s olejem nebo pečeme v troubě.


10 komentářů:

  1. Vynikajúce, veľmi sme si pochutnali, dokonca sestra ohodnotila, že lepšie ako mäsové.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, děkuji za skvělý tip na oběd.


    OdpovědětVymazat
  3. EVI,prosím,dá se něčím nahradit sojová mouka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, třeba moukou čočkovou, cizrnovou nebo hrachovou

      Vymazat
  4. SUPER,mám cizrnovou :-)))),děkuju!!!!AŽ vyzkouším,napíšu jaký byly :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Evi,tak jsem konečně vyzkoušela a spolu s Vašimi koprovými bramborami a veganskou tatarkou to nemělo chybu :-))),děkujuuuu :-)!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, řepa prosím má být v uvařeném stavu?

    OdpovědětVymazat