Výborné, rychlé, zdravé.
Propláchneme 200 g červené loupané čočky, vložíme ji do hrnce, osolíme a zalijeme 300 ml vody. Zvolna vaříme, dokud se všechna voda nevsákne. Po vychladnutí promícháme s 250 g najemno strouhané červené řepy, solí, oreganem, utřeným stroužkem česneku, lžičkou drceného kmínu, vrchovatou lžící Hrašky rozmíchané v troše vody (nahrazuje vajíčko), 3 lžícemi sojové mouky, 1 lžící nori vloček a 1 lžící chia semínek. Necháme půl hodiny odpočinout a pak tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi s olejem nebo pečeme v troubě.
Vynikajúce, veľmi sme si pochutnali, dokonca sestra ohodnotila, že lepšie ako mäsové.
OdpovědětVymazatDobrý den, děkuji za skvělý tip na oběd.
OdpovědětVymazatEVI,prosím,dá se něčím nahradit sojová mouka?
OdpovědětVymazatano, třeba moukou čočkovou, cizrnovou nebo hrachovou
VymazatSUPER,mám cizrnovou :-)))),děkuju!!!!AŽ vyzkouším,napíšu jaký byly :-)))
OdpovědětVymazaturčitě napište, jsem zvědavá :)
VymazatEvi,tak jsem konečně vyzkoušela a spolu s Vašimi koprovými bramborami a veganskou tatarkou to nemělo chybu :-))),děkujuuuu :-)!!!!
OdpovědětVymazatto mě moc těší, díky! :)
VymazatDobrý den, řepa prosím má být v uvařeném stavu?
OdpovědětVymazatDobrý den, syrová
Vymazat