CIZRNOVÁ SEKANÁ

Chuťově výtečná, ale horká nedrží tvar, ztuhne až po částečném zchladnutí. Na první fotce je čerstvě vytažená z trouby, na druhé fotce asi po hodině. Samozřejmě je skvělá i studená.
Den předem namočíme a druhý den v čisté vodě doměkka uvaříme 300 g cizrny, slijeme ji a rozmixujeme nahrubo v robotu. Přidáme 200 g dýňového pyré, dvě nakrájené cibule, dva utřené stroužky česneku, petrželovou nať, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce Tamari a 3 lžíce Hrašky rozmíchané v 200 ml vody. Navrstvíme do vymaštěné menší chlebové formy, zakryjeme alobalem a pečeme při 200 stupních 40 minut. V misce rozšleháme 1 lžíci rajského protlaku, 1 lžíci javorového sirupu, 1 lžíci Tamari a 1 lžíci jablečného octa. Touto směsí potřeme sekanou ve formě a pod alobalem pečeme ještě půl hodiny, na posledních 10 minut alobal sejmeme. Podáváme s brambory a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat