RIZOTO S KLOBÁSOU

Oblíbené rýžové jídlo trochu jinak. Chuťově je spíše výrazné, ale dobré.
Do zapékací misky rozdrobíme 200 g rostlinné klobásy a promícháme ji se třemi na půlkolečka nakrájenými cibulemi a lžící oleje. Pečeme při 200 stupních půl hodiny dozlatova.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 350 g propláchnuté kulatozrnné nebo jasmínové rýže, osolíme, a jakmile se začne přichytávat, postupně přiléváme 700 ml zeleninového vývaru a 400 ml bílého vína. Vždy necháme vyvařit, než přilijeme další. Vznikne krémovitý, kašovitý základ rizota, do kterého vmícháme pečenou klobásu. Na talíři posypeme strouhaným rostlinným sýrem.



Žádné komentáře:

Okomentovat