HRUŠKOVÉ ŘEZY S JOGURTEM

Nádherně vláčný a voňavý moučník.
V míse promícháme 400 g nahrubo nastrouhaných hrušek, 100 g rapadury (či cukru), šťávu a kůru z 1 biocitronu, 160 g rostlinného jogurtu, 3 lžíce oleje, 5 tobolek kardamomu, 1 sáček vanilkového pudingu, 200 g polohrubé mouky a 1 lžičku kypřicího prášku. Rozetřeme do vymaštěného malého pekáčku (20/30 cm) a pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Můžeme zdobit čokoládovou polevou.


1 komentář:

  1. Tak vyzkoušený,akorát jsem se špatně podívala a místo sojového jogurtu jsem koupila jáhlový dezert s banánem a datlemi,ale riskla jsem to a nelituju.Výborný a jemňoučký.Příště zkusím ten jogurt.Navrch jsem ještě dala vlašské ořechy :-)

    OdpovědětVymazat