Delikátní, výtečný a zdravý dezertík.
100 g kešu oříšků namočíme přes noc, druhý den propláchneme a necháme okapat. 250 g vypeckovaných datlí (asi 25 ks) namočíme na hodinu do 100 ml vroucí vody se dvěma lžícemi rumu, vložíme do mixéru a rozsekáme na kaši, přidáme kešu, 5 lžic kakaa a společně rozmixujeme dohladka. Promícháme se 100 g chia semínek a 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů a rozetřeme do malého pekáčku vyloženého potravinářskou fólií. Necháme přes noc ztuhnout, poté krájíme na malé čtverečky.
Dobry den, zkousela jsem vas recept. Hmota mi chutnala, ale bohuzel mi do druheho dne moc neztuhla a krupou mi tam ty chia seminka. Nemela jsem je pred tim nejak namocit?
OdpovědětVymazatKrasny predvanicni čas Eva