DATLOVÉ ČTVEREČKY S VLAŠÁKY

Delikátní, výtečný a zdravý dezertík.
100 g kešu oříšků namočíme přes noc, druhý den propláchneme a necháme okapat. 250 g vypeckovaných datlí (asi 25 ks) namočíme na hodinu do 100 ml vroucí vody se dvěma lžícemi rumu, vložíme do mixéru a rozsekáme na kaši, přidáme kešu, 5 lžic kakaa a společně rozmixujeme dohladka. Promícháme se 100 g chia semínek a 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů a rozetřeme do malého pekáčku vyloženého potravinářskou fólií. Necháme přes noc ztuhnout, poté krájíme na malé čtverečky.


1 komentář:

  1. Dobry den, zkousela jsem vas recept. Hmota mi chutnala, ale bohuzel mi do druheho dne moc neztuhla a krupou mi tam ty chia seminka. Nemela jsem je pred tim nejak namocit?

    Krasny predvanicni čas Eva

    OdpovědětVymazat