Nemusím asi připomínat, že klobása je rostlinná
V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 300 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, lžičku kmínu, ½ sáčku (5 g) instantního droždí, 1 uvařenou a najemno nastrouhanou bramboru a 300 ml teplé vody. Vyklopíme na vál a důkladně zpracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme v zakryté míse v teple hodinu kynout.
Těsto znovu prohněteme, rozdělíme na 20 stejných dílů a z každého vyválíme placičku velkou asi jako dlaň. Na placičky rozdělíme 300 g nakrájené rostlinné klobásy, spojíme křížem přes sebe a trochu válečkem rozválíme. Narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme nakrájenou syrovou cibulí, kmínem a hrubou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny dozlatova. Podáváme s kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat