TORTILLY S DŘEZOVCEM

Dřezovec je strom podobný akátu, na podzim na něm uzrávají překrásné dlouhé lusky zatočené do volné spirály. Semena uvnitř lusků jsou jedlá před dozráním zasyrova, mají příjemnou, jemnou chuť, podobně jako třeba hrášek. Jakmile semena dozrají, už je nerozkousnete, ale sušená se vaří podobně jako luštěniny nebo obilí, chutnají trochu jako vařená špalda.

150 g semen z dřezovce namočíme přes noc a druhý den je uvaříme doměkka, trvá to asi hodinu. Slijeme a necháme okapat. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme bílý pepř, pár snítek smilu (nebo oregano), 2 oloupaná a nakrájená rajčata, uvařený dřezovec a sůl. Dusíme ve vlastní šťávě asi 20 minut.
Tortily (já je koupila, ale domácí budou lepší!) ohřejeme na suché pánvi, naplníme listovým salátem, nakrájenou paprikou a připravenou směsí.



Žádné komentáře:

Okomentovat