KUKUŘIČNÁ OMÁČKA S POLENTOU

Polenta je kukuřičná krupice, zkrátka sušená kukuřičná zrna nahrubo pomletá. Můžeme si ušetřit práci a koupit polentu, která je uvařená za pár minut. K téhle vynikající, jednoduché omáčce můžete připravit i knedlík nebo těstoviny, dokonce i k bramborám bude moc dobrá.
Dva pěkně tlusťoučké čerstvé kukuřičné klasy okrájíme (dostaneme přibližně 350 g zrn), můžeme je předtím krátce předvařit. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Přidáme půl lžičky tlučeného koriandru, kukuřičná zrna a 750 g oloupaných a pokrájených rajčat. Já si rajčata, která v létě sklidím v zahradě, mrazím. Je to snadné a v zimě jako když je najdu. Rajčata rozpůlím a dám v sáčku zamrazit. Když je potřebuji, zaliju je v hrnci vroucí vodou a po chvíli snadno stáhnu slupku. Tak, zpět k receptu  Směs osolíme a ve vlastní šťávě dusíme asi půl hodiny. Ponorným mixérem částečně rozmixujeme.
150 g kukuřičné polenty nasypeme do hrnce, osolíme a zalijeme 250 ml rostlinného mléka a 250 ml vody. Rozšleháme metličkou a vaříme na hustou kaši, kterou rozetřeme na vál potřený olejem. Po ztuhnutí nakrájíme na špalíky. Podáváme s omáčkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat